Oplossingen voor Thuiswerken

Thuiswerken in deze crisis

Thuiswerken is geweldig, tot de wasmachine midden in je meeting gaat centrifugeren. En de buren plotseling gaan verbouwen. Daarnaast de kinderen die thuis onderwijs hebben. Die moet je toch even helpen….

Door COVID-19 is werken op afstand voor veel professionals een noodzaak geworden in plaats van een luxe. Maar welke omgeving stelt ons in staat om productiever te zijn: het kantoor aan huis of kantoor kantoor?

Op kantoor vormen uw collega’s vaak de grootste bedreiging om u ervan te weerhouden om echt, heads-down werk gedaan te krijgen. Ze komen langs je bureau, gaan met je in gesprek en nodigen je uit voor de lunch – dat hoor ik tenminste. De sociale voordelen zijn leuk om te hebben, maar ze kunnen een uitdaging worden als je snel afgeleid bent.

Op het kantoor aan huis, hoewel familieleden een afleiding kunnen zijn, merk ik dat het gemakkelijk voor je is om je eigen ergste vijand te worden. Want zonder collega’s in de buurt, ben je vrij om die vervelende remmingen te laten vallen. Op het thuiskantoor kijkt niemand. Je voelt niet per se dezelfde groepsdruk of gemeenschappelijke verplichting om dingen voor elkaar te krijgen. (Je hoeft ook geen broek te dragen.)

Elke tips

  1. Communiceer de verwachtingen met iedereen die bij u thuis zal zijn.
  2. Neem duidelijke pauzes.
  3. Interactie met andere mensen.
  4. Bereid maaltijden de avond van tevoren.
  5. Kies een definitieve eindtijd.
  6. Eet en slaap.
  7. Praat met je werkgever.
  8. Sluit je aan bij een op afstand vriendelijk bedrijf.
  9. Start een carrière als freelancer.
  10. Start een bedrijf aan huis.

Wat kan Computerhulp Purmerend doen?

Hoe moeten we in deze tijd thuiswerken en wat heb je daarvoor nodig? Wij kunnen u helpen met deze vragen en u zo snel mogelijk op weg helpen met de huidige technologie opties die er zijn. Denk aan digitaal overleg, op afstand werken en nog veel meer #computerhulp #werkplek #purmerend #microsoft #hulpopafstand #remotework