Wat is een Nas?

Het woord NAS staat voor Network Attached Storage. In een NAS zetten twee of meer harde schijven die aangesloten zitten op je eigen netwerk. Hierdoor maak maak je je eigen persoonlijke cloud i.p.v Dropbox, Google Drive of andere cloud opties. Wij adviseren kleine bedrijven en particulieren gebruik te laten maken van een NAS.

Wat kun je met een NAS?

Een NAS kan verschillende doeleinde hebben. Bijvoorbeeld:

  • Allerlei bestanden back-uppen om ze veilig te bewaren.
  • Foto’s, video’s en bestanden bekijken op je computer of telefoon.
  • Films, series en muziek streamen naar je tablet en smartphone via een app.
  • Je persoonlijke cloud instellen voor thuis of op kantoor.

Waarom wil je een NAS?

Een NAS is apparaat waarmee u opslagruimte over het netwerk kan delen. Je hebt met een NAS geen externe harde schijf meer nodig, want alles wordt opgeslagen op de NAS. Dit kan zowel draadloos als bedraad. Bovendien kun je ook draadloos streamen met een NAS. Geen gedoe met kabels en het verbinden en verplaatsen van schijven of laptops. Ook onderweg kunt u gewoon bij uw bestand, dan gebruikt u gewoon een smartphone app om de bestanden op uw NAS te openen.

Wat kan Computerhulp Purmerend voor u doen?

De voordelen van een Nas zijn groot, echter denkt u hoe kan ik dit instellen. Er zijn verschillen specialisaties en merken. Welke NAS past het best bij u behoefte, hoeveel opslag heeft u nodig, hoe maakt u de NAS gebruiksklaar en nog belangrijker hoe zorgt u voor het veiligstellen van de data die er opgezet word. Natuurlijk is veiligheid tegen hackers van groot belang bij het instellen van de NAS. Wij snappen dat u op bovenstaande vragen niet meteen het antwoord weet. Computerhulp Purmerend helpt u bij deze vragen en kan de NAS veilig voor u installeren, zodat u met een gerust hart gebruik kan gaan maken van uw NAS.

NAS Computerhulp Purmerend